Blog Içerik

Blog – News

Aqua4D® çalışanları: Markus Schwery - Hayvanlar ve Binalar

İsviçre genel merkezinde, Aqua4D®'nin bu alanı hakkında daha fazla bilgi edinmek için, hayvanlar ve binalar için yakın zamanda atanan teknik destek başkanı Markus Schwery ile tanıştık.

S: Aqua4D® ile ne kadar süredir çalışıyorsunuz ve sizi oraya ne getirdi?

MS: Önceki işim, yapısal hasardan sorumlu olduğum bir sigorta şirketini "işletmekti". Walter Thut (kurucu ortak) ile on yıl önce tanıştım. Daha sonra şirketin ağırlıklı olarak inşaat ve hayvancılık sektörlerinde olduğu bir dönemde teknik satış için Planet Horizons Technologies'e gittim. Soğuk suda acemi bir yüzücü olarak başladım, ancak kendi araştırmam sayesinde ilk yıllarda elektromanyetizma bilimi hakkında çok şey öğrendim.

S: Yakın zamanda Hayvanlar ve Binalar için Teknik Destek Müdürü olarak atandınız; bu rol nedir?

MS: Şirket çalışanlarının çoğu bugün sulamayla ilgileniyor ancak 10 yıllık hayvancılık ve inşaat deneyiminden sonra, sistemin geliştirilmesinde özellikle büyüklük açısından önemli bir rol oynadığımı hissediyorum.

Kendi deneyimlerime dayanarak, Aqua4D® sisteminin verimliliğini artırmak için bazı teknik değişiklikler de önerdim. Bu küçük değişiklik büyük bir fark yarattı.

S: Bu değişiklikler nasıl bir fark yaratti?

MS: Bu, elektromanyetik alan etkileşimini daha etkili hale getirdi. 50 farklı test yaptık ve sonuçlarımızın çok daha alakalı olduğunu gördük, ör. ahırlarda, korozyon ve kireçten arındırmak istedikleri yerlerde. Nicolas ve Charly (CTO) ile mutabık kalınarak sistemin optimizasyonuydu. Daha sonra, Daha İyi İşleme Birimi için yeni bir prototip oluşturdular.

Ayrıca sistemin arıza süresini azaltacak bir LED ışığı yerine sistemin alarmını yükseltme fikrim vardı. Örneğin, büyük bir ahır veya çiftlikte, sistem genellikle gizli bir konuma kurulur. Çiftçi artık bir bip sesiyle herhangi bir aksama süresinden hemen haberdar edilebilir.

Sistemi bu şekilde daha fazla optimize etmeyi ilginç buluyorum. Bunu müşterinin yerinde yapmak daha kolaydır çünkü pratikte nasıl çalıştığını görebiliriz. Müşteriler aynı zamanda bu optimizasyon testlerini gerçekleştirmekle de ilgilendiler (bu tamamlayıcı bir hizmetti, aynı zamanda müşteri ilişkilerini güçlendirme fırsatıydı). Yeni pazarların açılmasına yardımcı olan çok iyi sonuçlar elde ettik.

 

Resim: Memnun müşterilerin sonuçlarını içeren bir endüstri yayınının araştırması

S: Bugün çoğu insan muhtemelen Aqua4D®'yi sulama sistemleri üzerine yaptığı çalışmalar ile biliyor. Sorumlu olduğunuz bu diğer alanlardan biraz bahsedebilir misiniz: hayvanlar ve binalar?

MS: Aradaki fark, bu endüstrilerde odak noktasının borulara giren korozyon, kireç ve biyofilmi kontrol etmek olmasıdır. Ancak aynı zamanda başka bir sorunumuz daha var çünkü bu binalar genellikle çok büyük ve çeşitli elektromanyetik sinyaller ısıtma sistemlerine olduğu kadar müdahale ediyor.

Aqua4D® sistemi ile donatılmış binalar genellikle 100 daireye kadar büyük evler veya binalardır. Aqua4D® sistemi, kireç ve korozyonu gidermek için kurulur. Sistemimiz hem iyileştirici hem de önleyici niteliktedir, yani eski bir binada eski boruları temizleyebileceğimiz gibi yeni binalarda yeni boru sistemlerini de koruyabiliriz.

Hayvanlara gelince, tavuk ve domuz yetiştirme konusunda daha fazla deneyime sahibiz. Ahır ve karides yetiştiriciliği alanlarında da yeni deneyimler kazandık.

İsviçre'de karides yetiştiriciliği?

Evet, ölüm oranını% 5'in altına düşürmeye yardımcı olan inanılmaz sonuçlar elde ettik. Bunun nedeni bir dizi problemdi: Su akışı çok yüksekti (şimdi önceki akışın% 50'sine geçiyoruz). Boru sistemlerini de biyofilmlerinden ve çeşitli zararlı bakterilerden temizledik. Biyolojik filtrelerindeki elementleri değiştirdik, denitrifikasyon oluşturduk. Aynı suyu 4 yıl yine kullandı. İsviçre'de tuzlu suyun restorasyonu çok pahalıdır; Yılda yüzlerce fit küp değiştirirseniz çok pahalı olabilir.

Aqua4D® sistemini bir yıl önce kurduk ve su kalitesi şimdi çok daha iyi. Karides çiftçisi, bu yıl bir SRF yayınına katıldı ve burada önemli ölçüde iyileştirilmiş suyunun kalitesini açıkladı (İsviçre televizyonu, buraya bağlantı, 5 dakikalık bir kayıt).

S: Sizce sistemin hayvan yetiştiriciliği üzerinde sahip olabileceği en önemli etkiler nelerdir?

MS: Kesinlikle biyofilm hakkında, ama aynı zamanda magnezyum ve kalsiyumdan kaynaklanan boru tıkanıklıklarında. Örneğin, Spreenhagen'de Berlin yakınlarında dünyanın en büyük oyuncularından biri olan Cobb / Wimex ile çalışıyoruz. Tamamen aynı hayvanlara ve koşullara sahip iki evimiz vardı ve ikincisinde, sistemimizde% 5 daha fazla kuluçkalık yumurta olduğunu gördük. Bu kadar yüksek rakamlarla,% 5 büyük bir fark yaratıyor. Örneğin, 11.000 ek yumurta varsa ve her bir kuluçkalık yumurta 2.8 € tutuyorsa, bu müşteri için önemli bir avantajdır. Sonuçlar bizim için çok olumluydu. Bir yıl önce Leipzig'de onlarla bir test daha yaptık. Daha sonra harika sonuçlar aldılar ve başka bir sistem kurduk. Cobb, küresel üretim için günde ortalama 3 milyon yumurta üretiyor. Bu nedenle% 5'lik bir artış önemli bir avantajdır.

Hayvanlar için bir diğer önemli özellik, sistemimizin kesinlikle kimyasal içermemesidir. Bu, hayvanlar için daha sağlıklıdır. Örneğin, Litvanya çalışmaları, sistemimizde çok daha az enfeksiyon ve ishalli hastalık olduğunu göstermiştir. Bu, kümes hayvanı çiftliklerindeki en büyük sorunlardan biridir. Aqua4D® ile çalışırken, büyük bir avantaj, hiçbir endotoksin üretilmemesidir. E-coli bakterilerini kimyasallar veya asitlerle tedavi edip öldürürseniz, bakterileri öldürebilir, ancak diğer bakteriler için sadece besin olan endotoksinler oluşturabilirsiniz. Ancak Aqua4D® ile bakterileri doğrudan yok etmiyoruz, böylece endotoksin oluşturmuyoruz. Genellikle bu tür gelişmeler yalnızca 3 veya 4 hafta sonra görülebilir.

S: Sistemin Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki kullanıcıları / distribütörleri Aqua4D® hakkında ne söylüyor?

MS: Pek çok olumlu geri bildirim aldık. Çok fazla değişken ve ölçülmesi gereken çok şey var. Ahırlarda olan her şey: bir yüksek voltaj hattı, bir tren yolu, boru hattı sistemi etrafındaki diğer frekanslar. Birçok "dış faktör" olumsuz bir etkiye sahip olabileceğinden, her durum özel olarak ölçülmelidir. Bu nedenle, sistemimizin verimliliğini ve dolayısıyla üretimi etkileyen faktörleri görmek için hala ölçümler yapmam gerekiyor. Bazen küçük değişiklikler büyük bir fark yaratabilir.

S: İşinizle ilgili en iyi şey sizce nedir?

MS: Sevdiğim pek çok şey var. İlk önce çeşitli kişilerle iletişime geçin ve ortaklar, tesisatçılar, elektrikçiler veya diğer uzmanlarla çözüm arayın. Ve iyi sonuçlar aldığımızda her zaman mutlu oluyorum. Çok iş yaptıktan sonra sık sık iyi geri bildirimler içeren aramalar ve e-mailler alıyorum. 10 yıl sonra bile hala neredeyse% 100 memnun müşterilerim olduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum.

S: 2019'da sizi ne bekliyor?

MS: Elbette at pazarlarına bakacağız. Bu kazançlı pazarda hayvan sağlığına önemli bir katkı sağlayabiliriz. İyi sonuçlarının sürekliliğini sağlamak için mevcut müşterilerimizle el ele çalışmaya devam edeceğiz.

Markus Schwery, tesekkürler.